הדרך אל הבגד

תהליך ייצור של פריט אופנה, הוא ארוך ומורכב. 
כדי לעשות זאת באופן איכותי ולהגיע לתוצאות גימור גבוהות חשוב לפעול לפי כל השלבים,
בלי קיצורי דרך והנחות.

בשיעורי התפירה והעיצוב, אנו עוברים על כל התהליך ומיישמים אותו הלכה למעשה. 
החל משלב הדימיון והחלום של הבגד בראשה של התלמידה ועד הפיכת הרעיון לבגד פרקטי ולביש.

 

את כל השלבים מבצעות התלמידות בעצמן, תוך הכוונה ולימוד מעמיק של כל חלק
וחלק ביצירת הבגד והבנת חשיבותה של כל פעולה בדרך אל התוצר המוגמר

 

 


עשרה שלבים בדרך לבגד מושלם:
1. הדימיון והחלום – אם יש לך בראש את שמלת חלומותייך, או סתם בגד שישב עלייך מושלם, את יודעת מה את רוצה! הבעיה היא, שבשלב הזה, זה קיים רק בראשך. לפעמים גם הדימיון שלנו מוגבל, אנחנו לא לגמרי יודעות מה אנחנו רוצות, יש לנו כיוון, רעיון, אבל עוד לא דגם חי בראש. בשלב הזה נכנס שלב הרעיון. התבוננות וקבלת השראה ממגוון קטלוגים, ז'ורנאלים והקבלת השראה ממגמות מובילות באופנת העילית בעולם. לאט לאט מתגבש רעיון, כזה שמשלב את מה שמתאים לך.

2. ציור – את כבר יודעת מה את רוצה. יופי. כדי שאפשר יהיה לתרגם את זה לשפת התפירה קודם צריך לראות איך זה נראה. לכן מציירים את הבגד. ציור אופנה לא דומה לציור רגיל. יש לזכור שזו בעצם ה"מפה" איתה נצא לדרך התפירה. לכן, הציור מתבסס על רישום מוכן של גוף פרופורציונאלי. מאוד חשוב לשים לב לחלקים השונים ולפרופורציה. בנוסף, יש לצייר את הבגד מכמה צדדים, שהרי בסופו של דבר המטרה להפוך את הציור מרעיון בדו מימד לבגד לביש, חי ומוחשי.

3. מידות – עכשיו מתחיל השלב המעשי. לקיחת מידות איננה דבר אקראי, יש לקחת מידות, באופן מתוכנן וקבוע. איך לוקחים מידות ומאיזה חלקים בגוף? את כל אלה יש ללמוד עוד לפני שבכלל התחלנו לתפור.

4. בחירת הבד – לא מספיק לבחור ב"בד יפה", חשוב ללמוד ולהכיר את התכונות השונות של הטקסטיל. מה מתאים למה, עם איזה בד ניתן ליצור את המראה המבוקש. יש להכיר את ההתנהגות של הבד הנבחר במצבים שונים.

5. תדמיתנות – היה לנו רעיון, יש אפילו ציור, עכשיו צריך להפוך את הדגם המצוייר והקטן על דף נייר לגיזרה שממנה ניתן ליצור בגד. יש "לפרק" את הציור לחלקים מהם יורכב הבגד ו"לתרגם" ולחשב את הגודל המתאים ביחס למידות שנלקחו.
6. שרטוט – עכשיו מעבירים את הגזרה שיצרנו לבד שבחרנו. תוך התחשבות באופן הנחת הגזרה, חשוב לתכנן מראש כיצד הבד יגזר ואיזה חלק מתחבר לאיזה חלק אחר, כדי שהחיבור יעשה באופן מושלם ובלתי מורגש.

7. גזירה – זהו, עכשיו בעצם מתחילים לתפור! גוזרים את חלקי הבגד, מסמנים כל חלק, מתאימים נקודות חיבור. מסמנים לולאות, נקודות לכפתורים, חיבור צווארון ועוד.

8. תפירה – גם התפירה עצמה מורכבת מכמה חלקים, ראשית יש ל"סגור" את הבד בעזרת מכונת אוברלוק, המונעת מסיבי בד וחוטים סוררים להשתחרר. אחר כך מחברים את החלקים בתפר קל ולבסוף תופרים. בחירת התפר, החוט והצפיפות, תלויה כמובן בגזרה ובבד.

9. פיניש – הוספת עיטורים, חרוזים, רקמות וכמובן כפתורים, רוכסנים ועוד. כל אלה הופכים את הבגד למושלם וייחודי.

10. גיהוץ – החלק הסופי אך ללא ספק חשוב. רק אחרי הגיהוץ מתקבל מראה הלבוש המושלם והשלם.

 

ברור שאלו רק אבני דרך מרכזיים בתהליך היצירה. אולם עבודה מסודרת וצמודה לפי שלבים, תבטיח רמת גימור גבוה ומדוייקת ותמנע סיבוכים וחוסר התאמה בהמשך.
אם גם את רוצה ללמוד ליצור לעצמך מלתחה איכותית ומושלמת, לגמרי לבד, צרי קשר

תפריט נגישות